Ogłoszenie

Przywódca: Haven
Zastępca Yvette

Przywódca: Lishia
Zastępca Dark Souls

Przywódca: Kamirah (okres próbny)
Zastępca Brak

Pogoda
Najbliższy miesiąc zapowiada się umiarkowany oraz spokojny.
Temperatura nie przekroczy 23 stopni Celsjusza, nie spadnie też poniżej 18.
Lekki, delikatny wiatr napłynie z zachodu, zaś opady deszczu będą przelotne i śladowe.

#76 2014-04-01 17:14:25

Shahiid

Klan ognia

Punktów :   
Ciąża: Nie
Ranga: Szpieg I
S:Siła: 2
Z:Zręczność: 4
Sz:Szybkość: 4
W:Wytrzymałość: 2

Re: Rzeka

Shahiid zawahała się, po czym zdecydowała podejść do nieznajomego. Wynurzyła się z wody i, utykając na zranioną nogę, chwyciła jaszczurkę w szczęki i połknęła.
- Jaki byłby ze mnie kompan, gdybym zostawiła towarzyszkę w potrzebie, albo zmieniała strony jak mi tylko pasuje? Żaden. - odpowiedziała - Cenię lojalność i sama jestem lojalna.
Uśmiech na chwilę znikł z jej rdzawego oblicza, kiedy spojrzała na swoje obrażenia.
- ..Nawet za taką cenę - dodała, po czym zajęła się wylizywaniem ran, a przynajmniej tych, do których mogła się dostać bez przyjmowania karkołomnych póz. Chwilę potem zaczęła wodzić wzrokiem po okolicy i ujrzała drżącą po potyczce Kamirę. Nie była pewna, czy spinozaur potrzebuje dobrego słowa, czy woli pozostać sam i w samotności przełknąć gorycz porażki.
Shahiid nie czuła żalu z wyniku potyczki, wiedziała, że zrobiła dokładnie tyle, ile była w stanie. Nie więcej, nie mniej.

#77 2014-04-01 17:30:36

Hector

Martwy

Punktów :   
Ciąża: ---
Ranga: Zwiadowca I
S:Siła: 1
Z:Zręczność: 5

No tak, masz rację. Ja nauczyłem się radzić sobie sam i żyć ze Strike'iem - ostatnie słowo wypowiedział wolno i  zdawało się, jakby sprawdzał osobną literę czy jest bezpieczna.
Nigdy nie ufałem nikomu, nawet samemu sobie. Na szczęście zmieniło się to gdy dołączyłem do klanu natury. Możesz mnie uważać za wariata, ale nim nie jestem - w tym momencie wyprostował się, rozejrzał dookoła i dodał cichym głosem - Zaraz tu będzie. Czuję to...

Velociraptor

#78 2014-04-01 17:45:01

Shahiid

Klan ognia

Punktów :   

Raptorzyca z trudem ukryła wyraz zmieszania, przekręciła pytająco łeb, po czym poruszyła z boku na bok ogonem, rozmyślając.
- Wierzę.. że.. nie uważasz siebie za wariata.. - odpowiedziała powoli chwilę później. Nie wiedziała co myśleć o dziwnym rozmówcy.
- Kto ma przyjść, powiedz jeszcze raz? - zapytała kilka chwil później, powróciwszy już do kosmetycznych zabiegów nad obolałym ciałem i poszarpanymi piórami.
Później, kiedy emocje opadną a żołądek przestanie się przewracać wewnątrz jej brzucha, zapoluje na pływające w rzece ryby, a przynajmniej tak sobie w duchu planowała.

#79 2014-04-01 17:56:16

Hector

Martwy

Punktów :   
Ciąża: ---
S:Siła: 1
Z:Zręczność: 5

Strike. On przybędzie. Nie tutaj, nie do ciebie, lecz do mojej głowy. Jest cząstką mnie, zdradzieckim i chytrym głosem w moim umyśle. Potrafi całkowicie mną zawładnąć i zmusić do niebezpiecznych rzeczy - Tu raptor przerwał, aby chwycić jedzenie w postaci małego węża - Innymi słowy mój koszmar na jawie.

Velociraptor

#80 2014-04-01 18:02:57

Shahiid

Klan ognia

Punktów :   

- Koszmary są od tego, aby stawiać im czoła, nie ważne jak niedorzeczne, lub odwrotnie, jak straszne mogą się wydawać - odpowiedziała, po czym powiodła wzrokiem po okolicy. Zastanawiała się gdzie podziały się dwa inne dinozaury z obcego klanu. Przecież jeszcze chwilę temu.. A raczej, przed tą jatką jaka się tu zdarzyła, stały niedaleko, obserwując bieg wydarzeń.

#81 2014-04-01 18:05:13

Lishia

Klan natury

Punktów :   -3 
Ciąża: Co dwa lata, po trzy raz ;p
Ranga: Przywódca Natury
S:Siła: 9
Sz:Szybkość: 3
W:Wytrzymałość: 4

Na szczęście w całym tym zamieszaniu, walczące dinozaury jej nie zauważyły. Myślała że ktoś atakuje tego młodego velociraptora, lecz to był fałszywy alarm. Gdyby doszło do tego rzuciła by się na atakującego bez względu na jego wielkość i siłę. Po pojedynku zobaczyła jak velociraptor zbliża się do czerwonej raptorzycy z klanu ognia. To jej się nie za bardzo spodobało. Podbiegła do nich mówiąc( jak najmniej agresywnym tonem)- Czemu z nią rozmawiasz? I co to za Strike? Boisz się mnie? Gdy cię wołam ty uciekasz, jak usłyszałam te krzyk myślałam że cię atakują!- trudno jej było ukryć złość -Może się przedstawię. Jestem Lishia- Potrząsnęła energicznie głową jak ją uczono gdy się wita, a po chwili dodała- jestem przywódcą klanu natury-Tak dla pewności.

Ostatnio edytowany przez Lishia (2014-04-01 18:15:02)

#82 2014-04-01 18:10:39

Shahiid

Klan ognia

Punktów :   

- Nie bójcie się pani matko - odpowiedziała przekornie Shahiid - nie zjem Twego towarzysza. Nie mam też w planach dalszych potyczek, limit siniaków na dzień dzisiejszy uważam za wyczerpany.
Głos Shahiid przybrał znudzony ton.
- Rany, każdy tu jest drażliwy. Nie umiecie dać na wstrzymanie?
Mówiąc to, raptorzyca oddaliła się o kilka kroków, po czym, znalazłszy spory głaz, wspięła się na niego powoli i zwinęła w kłębek, obserwując nową rozmówczynię z takiego podestu.

#83 2014-04-01 18:15:37

Lishia

Klan natury

-Wybacz mi moje poddenerwowanie, ale całe to zamieszanie mnie strasznie dezorientuje. Mogę wiedzieć jak cię zwą?- Zapytała trochę uspokojona. Nie chciała niepotrzebnie wywołać kolejnej bijatyki.

#84 2014-04-01 18:20:48

Shahiid

Klan ognia

Punktów :   

- Shahiid - odburknęła raptorzyca układając się wygodniej na głazie. Ułożyła ranną nogę tak, aby powodować sobie jak najmniej dyskomfortu i cierpienia. Uznała, że odczeka dopóki rany się nie zasklepią, lub chociaż nie przestaną krwawić, zanim zrobi cokolwiek innego. Powinna odpocząć po ciężkim wysiłku, turlania się, bycia turlaną, gryzioną i drapaną. Przypomniała sobie jak będąc jeszcze pisklęciem wpadła podczas zabaw z towarzyszami lęgu w cierniste zarośla. Uśmiechnęła się myśląc o beztrosce ówczesnych czasów.
- A ty? Jak masz na imię i cóż takiego sprowadza cię na tereny mojego klanu? Jesteście wędrowną widownią, poszukującej wędrownego przedstawienia? - zapytała, pół żartem, pół serio.

#85 2014-04-01 18:34:53

Davis

Klan natury

Punktów :   -1 
S:Siła: 3
Z:Zręczność: 3
W:Wytrzymałość: 3

Widząc jak tyranozaur pokonał spinozaura, oraz ta niebieska piaskową zaczął rytmicznie uderzać ogonem o skałę wywołując odgłos klaskania. Jego przywódczyni bratała się z klanem ognia? Coz, on sadzil, iz to glupi pomysl.
- Brawo brawo! To bylo piekne, az mi lzy goryczy, a raczej duzego rozbawienia poplynely! - mruknal podnoszac sie niechetnie, po czym stanal na brzegu wawozu. - Kiedy kolejna czesc tej telenoweli? - zapytal dociekliwie. To bylo epickie. Dwa walczace giganty, oraz raptory. Oczywiscie on wiedzial, iz klan wody wygra... jest silniejszy oraz znacznie bardziej zorganizowany nizeli tamta kogucia larwa, ktora we wszystkich widzi jedzenie.

#86 2014-04-01 18:37:23

Lishia

Klan natury

-Jestem Lishia, przywódca klanu natury. Nie, nie jestem wędrującą widownią.-
Przycupnęła na skraju strumyka i napiła się wody po czym dodała:
-Jestem na tym terenie ponieważ widziałam jak dwóch moich ludzi wchodzi tutaj, a po chwili usłyszałam jak ktoś krzyczy więc myślałam że zaatakowali jednego z moich. Ale był to fałszywy alarm.
Zobaczyła jak Shahiidi odpręża się na skale i wyciąga zranioną łapę. Według niej nie wyglądało to dobrze. Usłyszłała wydzierającego się pachycefalozaura i posłała mu tylko groźne mruknięcie aby się przymknął i poszedł sobie.

Ostatnio edytowany przez Lishia (2014-04-01 18:38:56)

#87 2014-04-01 18:42:22

Shahiid

Klan ognia

Punktów :   

Shahiid zauważyła zainteresowanie dinozaura jej zranioną nogą.
- A, to? Nie martw się, nogi mi nie urwało, chodzić mogę, zagoi się - stwierdziła. - Może nie będzie przyjemnie, ale to nie śmiertelne, prawda? - uśmiechnęła się lekko do rozmówczyni. Owszem, łapa to nic, bardziej martwiła się ranami na boku, po których wciąż co raz ściekały stróżki ciepłej posoki. Minie trochę czasu zanim się dobrze zasklepią, dlatego Shahiid unikała niepotrzebnych ruchów, aby nie pogorszyć sprawy. Zadrapania na gardle wywoływały dyskomfort przy rozmowie i przełykaniu. Niedługo być może ponownie zanurzy się w kojącej wodzie, aby ulżyć palącym koniuszkom nerwów. Ale najpierw..
Raptorzyca przeciągnęła się, ziewając, i ułożyła wygodniej na głazie, nie zwracając większej uwagi na stworzenie pajacujące na skale gdzieś wysoko, ponad nią i innymi. Postanowiła się zdrzemnąć jakiś czas.

Ostatnio edytowany przez Shahiid (2014-04-01 18:43:10)

#88 2014-04-01 18:52:42

Lishia

Klan natury

-Wiesz na moje oko to w tę ranę wdało się zakażenie. Przyłóż do tego tymianek, powinno pomóc.
Raptorzyca ziewnęła. Zrozumiała że jest zmęczona więc postanowiła nie zawracać jej głowy i skierowała się w kierunku swojego terytorium. Musiała porozmawiać jeszcze z młodym velociraptorem, wjaśnić kilka spraw.
-Będę na ciebie czekać w Dolinie. RESZTA KLANU IDZIE ZA MNĄ!.- Krzyknęła w przestrzeń.
Jeszcze raz omiotła wzrokiem nową znajomą, spoglądając na jej rany. Ruszyła mając nadzieję że młodzik jej posłucha i spotka się z nią w wyznaczonym przeze nią  miejscu.

Ostatnio edytowany przez Lishia (2014-04-02 17:34:54)

#89 2014-04-01 19:13:04

Davis

Klan natury

Punktów :   -1 
S:Siła: 3
Z:Zręczność: 3
W:Wytrzymałość: 3

Niechętnie wstał i ruszył za swoją przewrażliwioną przywódczynią.
- Papatki trzpioty.

ot.

#90 2014-04-02 05:16:19

Shahiid

Klan ognia

Punktów :   

Ranek powitał Shahiid zwiniętą w kłębek na tym samym głazie na którym wcześniej przysnęła. Promienie porannego słońca przeświecały lekko przez bujne czupryny rosnących wokół klifów i rzeki drzew, malując na ziemi i ciele raptorzycy impresjonistyczne wzory. Jej bok poruszał się lekko w dół i w górę, dając świadectwo iż gad śpi spokojnym, leczniczym snem.
Kiedy promienie słońca natarczywie zaświeciły po oczach samica rozchyliła je leniwie, zamrugała, po czym przeciągnęła się powoli, ziewając. Przy swoich kocich ruchach uważała aby nie uszkodzić zasklepionych już w większości ran. Z ulgą stwierdziła, że krew przestała się z nich już sączyć, na niektórych zaczęły już się tworzyć chroniące je strupy; chore miejsca dalej jednak były tkliwe i wrażliwe na ból.
Wstała i powoli zsunęła się ze skały będącej jej dotychczasowym łożem, po czym podreptała w stronę rzeki aby ugasić pragnienie. Dobrze wiedziała, iż musi w tym stanie dbać o odpowiednie nawodnienie organizmu, inaczej spowolni gojenie się ran. Pewnie za niewiele ponad tydzień będzie jak nowa, do tego czasu jednak powinna na siebie uważać. Przypomniała sobie słowa przywódczyni klanu natury. Tymianek.. Skąd, u licha, znajdzie tutaj tymianek? Pokręciła głową i schyliła się aby ponownie napić się chłodnej wody. Irytował ją lekki niedowład tylnej łapy, ale jakiś czas będzie musiała z tym żyć.
- Kamirah? - zapytała powoli, czując każde słowo przechodzące przez gardło. Niech wszyscy diabli wezmą tą podrapaną szyję, nie lubiła takich atrakcji. Wczoraj, kiedy poczuła na niej szczęki innego raptora, niemal serce podeszło jej pod gardło. Gdyby miała pecha, już by jej tu nie było, z drugiej strony wynik starcia nie był dla niej zaskoczeniem - Yvette była starsza, silniejsza, bardziej doświadczona. To było do przewidzenia, jednak czuła się dobrze z myślą, iż dała rady się choć w niewielkim stopniu obronić i odgryźć. Kolejna nauka na przyszłość, kolejna umiejętność do kompletu, więcej wiedzy na potem.
Shahiid odwróciła się i omiotła wzrokiem okolicę, poszukując spinozaurzycy, po czym powtórzyła, głośniej:
- Kamirah?
Odczekała chwilę na odpowiedź, po czym powoli wróciła na swoje zaimprowizowane legowisko, aby dać odpocząć schorowanej nodze i ciału. Odpocznie jeszcze jakiś czas, i potem pójdzie na coś zapolować, aby nasycić głód.
Wzrokiem dalej szukała rosłej przywódczyni.

Legenda:
| Administrator | Moderator | Klan wody | Klan natury | Klan ognia | Świeża krew | Wygnaniec | Obcy |
www.wolv.aaf.pl BlackButler HogwartDream Kiku no hana

Stopka forum

RSS